Welk hypotheekadvies kan ik krijgen?

Welk hypotheekadvies kan ik krijgen?

Hypotheekadvies is noodzakelijk om een weloverwogen beslissing te nemen over waar u een hypotheek kunt krijgen, maar het is niet altijd duidelijk welk financieel advies het meest geschikt is. Hypotheekverstrekkers (meestal banken), makelaars en leningfunctionarissen moeten financieel advies geven voordat ze een bepaalde hypotheek aanbevelen die u kunt overwegen. Zij beoordelen uw bestaande schuldaflossingen, uw salaris en uw huidige levensstijl om het maximale bedrag aan hypotheekaflossingen te bepalen dat redelijkerwijs van u mag worden verwacht. Deze gegevens zijn normaal gesproken onderdeel van de gegevens die u verstrekt bij het aanvragen van een hypotheek. Het advies van de hypotheekbemiddelaar en het advies van uw bank geven u extra begeleiding en een beter inzicht in uw persoonlijke omstandigheden.

Het is niet alleen mogelijk, maar zeer waarschijnlijk dat een hypotheekverstrekker of kredietfunctionaris u bij de beoordeling van uw aanvraag voor een nieuwe hypotheek vragen stelt over uw persoonlijke omstandigheden, zoals uw huidige persoonlijke situatie, uw arbeidsverleden en uw gezinssituatie nuttige info. Ze willen ook alle details horen die u hebt verstrekt over uw financiƫn in de afgelopen twaalf maanden. Als u eerder in gebreke bent gebleven met een lening, dan zult u dit vrijwel zeker moeten aangeven in uw hypotheekaanvraag. Vragen stellen over uw vorige lening is normaal en de enige manier waarop hypotheekadviesbedrijven u een volledig beeld kunnen geven van uw lening. U dient alleen vragen te beantwoorden die nodig zijn en niet te specifiek te zijn, aangezien dit het risico op wanbetaling en bijgevolg een hogere rente kan vergroten.

Hypotheekadviesbureaus zullen u vertellen dat ze geen extra kredietcontroles moeten doen nadat ze uw hypotheekaanvraag hebben geaccepteerd. Mocht uw aanvraag echter om welke reden dan ook worden afgewezen, dan is de kredietverstrekker wettelijk verplicht u binnen zeven werkdagen op de hoogte te stellen. Sommige kredietverstrekkers doen dit via hun eigen websites en sommige via brieven. U dient deze brieven altijd goed te lezen en ervoor te zorgen dat u ze volledig begrijpt voordat u verder gaat met de leningaanvraag. Als uw hypotheekadviesbureau u niet informeert over de verplichting om contact met u op te nemen over de afwijzing van uw aanvraag, dan moet u mogelijk extra kosten betalen om u op deze noodzaak te wijzen.

Site bezoeken voor meer info: https://tvnfp.nl/