Wat is een bulletjournal?

Wat is een bulletjournal?

Wat is een bulletjournal?

Een paar jaar geleden schreef ik een artikel over wat een Mylovelynotebook.nl bullet journal is, hoe je het moet gebruiken, waarom je het zou moeten gebruiken en enkele geweldige voordelen van het schrijven van een bullet journal. De meest populaire trend in journalistiek en organisatie, bullet journaling (soms bulk of bullet journal genoemd) is een bepaald soort journaling-methode die zich richt op het opnemen, gebruiken van symbolen en het classificeren van digitale collecties (zoals maandelijks, driemaandelijks, tweemaandelijks, wekelijks en dagelijkse logboeken). Het gebruikte papier is van premium kwaliteit papier met een sterke inktbaan zodat de pagina's niet verkruimelen en gemakkelijk versnipperen. Een goed dagboek is vergelijkbaar met een boek; men begint bij het begin (eerste invoer) en doorloopt de invoer van elke maand. Het doel van een bullet journal is om uw gedachten, observaties, activiteiten, idee├źn, herinneringen, enz. bij te houden.

Bullet journals zijn geweldige cadeaus voor familieleden, vrienden, collega's, mentoren en leraren. Het wordt ook gebruikt om een doorlopend gedenkteken bij te houden voor dierbaren die zijn overleden. Er zijn verschillende soorten bullet journals, maar de meest populaire zijn de maandelijkse. Ze zijn geschreven in de vorm van een logboek en worden maandelijks bijgehouden gedurende een periode van ongeveer zes maanden.

Omdat veel mensen bulletjournals gebruiken, zijn er verschillende manieren om ze te ordenen, zoals ze in computerbestanden te bewaren (in fileshare of cloudopslag), de pagina's offline op te slaan, een kopie voor jezelf af te drukken om mee te nemen (op een USB-stick). flashstation of cd), of het toevoegen van een indexpagina. Indexpagina's zijn handig omdat ze informatie uit het dagboek halen, zodat u niet al uw tijd hoeft te besteden aan het zoeken naar wat u nodig hebt. Indexpagina's zijn ideaal als u iets belangrijks bent vergeten of als u snel recente berichten wilt opzoeken. Misschien wilt u zelfs enkele exemplaren van uw maandelijkse bullet journals afdrukken om mee te nemen op vakantie. Er zijn veel manieren om je bullet journals te ordenen, zodat je jarenlang kunt genieten van het schrijven en het bewaren van je herinneringen!

Klik hier voor meer informatie: Mylovelynotebook.nl