Manuka Honing

Manuka Honing

Manuka Honing

Manukahoning is een natuurlijke antibacteriële, antibiotische en schimmeldodende stof van bijen. Het kan worden gebruikt om een reeks aandoeningen te behandelen, van keelpijn, spijsverteringsstoornissen en zelfs wonden.

Het is te vinden in veel reformwinkels over de hele wereld. De populariteit wordt toegeschreven aan het vermogen om schadelijke bacteriën te doden en genezing te bevorderen.

Een aantal onderzoeken hebben aangetoond dat het kan helpen bij het bestrijden van bacteriële infecties, vooral in de darmen. Het kan zelfs maagzweren helpen voorkomen bij sommige dieren en bij mensen die lijden aan cystische fibrose (een erfelijke aandoening die ervoor zorgt dat zich dik slijm ophoopt in de longen).

Aangenomen wordt dat de antibacteriële eigenschappen van Manuka-honing te wijten zijn aan de aanwezigheid van twee verbindingen, Methylglyoxal en Dihydroxyaceton. Deze antibacteriële stoffen kunnen de groei van bepaalde bacteriën in het lichaam voorkomen, waaronder Pseudomonas aeruginosa en Burkholderia spp.

Naast de antibacteriële eigenschap van Manukahoning bevat het ook een hoge concentratie antioxidanten, die je cellen kunnen beschermen tegen schade door vrije radicalen manuka honing onzin. Van deze antioxidanten is ook bekend dat ze je immuunsysteem helpen door de aanmaak van immuuncellen te stimuleren.

Je kunt Manuka-honing in de meeste supermarkten kopen, maar het is het beste om honing die niet 100% Nieuw-Zeelands is te vermijden. In plaats daarvan is het een goed idee om te zoeken naar een pot met een UMF-classificatie van 10 of hoger.

Klik op de link: Natuurlijk Westland