Waar komen metrotegels vandaan?

Waar komen metrotegels vandaan?

Metrotegel is een vorm van keramische tegels die in veel landen over de hele wereld is gemaakt en gebruikt, met name in Parijs, waar het veel wordt gebruikt voor zowel straat- als gebouwenstructuren en openbare voorzieningen. Het type tegel dat het meest wordt aangetroffen in gebieden met veel verkeer, evenals in openbare gebouwen en andere monumenten in Parijs, is in vaste vorm gegoten; dit betekent dat ze zorgvuldig zijn geconstrueerd om hun structurele integriteit te waarborgen en er tegelijkertijd voor te zorgen dat ze esthetisch aantrekkelijk blijven en ook bestand zijn tegen beschadiging. Een andere reden waarom deze tegels zo veel worden gebruikt, is omdat ze niet alleen een sterk, duurzaam buitenoppervlak bieden, maar ook water veilig laten weglopen en geluid bij hoge volumes absorberen.

Waar komen metrotegels vandaan?

Waar komen Metro-tegels in de eerste plaats vandaan? De belangrijkste gebieden waarin deze unieke bouwconstructies worden geproduceerd, zijn de buitenwijken van Parijs, waar een groot aantal bedrijven, woonappartementen en gebouwen zich bevinden. Om dergelijke massieve constructies te kunnen maken, wordt eerst beton uitgegraven op de plaats van de voorgestelde constructie en vervolgens in precieze secties gesneden, neergelegd en gelaten om te drogen metrotegels zwart. Eenmaal droog, wordt het beton langzaam uitgehard door het te bedekken met boraatcement.

Boraatcement is een materiaal dat is gemaakt door cement en boornitride, een vorm van plastic brandstof, te mengen. Dit materiaal is zeer goed bestand tegen corrosie, heeft een uitstekende thermische geleidbaarheid en is ook ongelooflijk elastisch. Als gevolg hiervan blijkt deze combinatie uiterst nuttig bij het produceren van ongelooflijk sterke betonconstructies. Tot slot, als het beton eenmaal volledig is opgedroogd, laat het op natuurlijke wijze verweren, wat betekent dat het volledig ongevoelig is voor invloeden van buitenaf en een ongelooflijk gladde textuur heeft.

Meer informatie op: Retrotegels