Hoe kies je een makelaar om een huis te verkopen?

Makelaar

Hoe kies je een makelaar om een huis te verkopen?

Bij het verkopen van je huis heb je met veel mensen te maken. De koper, verkoper, geldschieter, escrow, hypotheekverstrekker, verzekeringsagent en misschien een vastgoedadvocaat. Uw makelaar is de persoon die met al deze personen coƶrdineert en ervoor zorgt dat de transactie zo soepel mogelijk verloopt. Uw agent kan ook betrouwbare professionals aanbevelen die u bij uw transactie zullen helpen. U wilt immers een vlotte overgang van de verkoop van uw woning naar uw nieuwe woning.

Bij het kiezen van een makelaar is het belangrijk om te onthouden om vragen te stellen en eventuele problemen op te helderen Makelaar Maastricht en omstreken – Dave Crolla Makelaardij. Vraag zeker naar de staat van het onroerend goed, want makelaars hebben de plicht om eerlijk te zijn. Vraag naar eventuele grote problemen met het onroerend goed en of het onderworpen is aan een onderzoek. Zo kan er rekening gehouden worden met eventuele problemen of kosten. De makelaar moet een idee hebben van de verkoopprijs en de geschatte tijd die nodig is om het onroerend goed te verkopen.

Volgens onderzoek van Zillow vond een op de vijf verkopers een agent via een persoonlijke verwijzing. Vijf procent van de verkopers vond een makelaar via een te koop-bord, terwijl zeven procent een persoonlijke verwijzing gebruikte. Een andere belangrijke factor is of de arbeidsethos van de agent overeenkomt met uw verwachtingen. De professionele chemie en persoonlijkheid van een makelaar zijn belangrijk bij de verkoop van uw huis. Hoewel het belangrijk is om een potentiƫle agent te ontmoeten tijdens de eerste interviews, moet je ze ook ontmoeten tijdens open huizen.

Meer info over dit artikel: https://www.davecrolla.nl/